BBC: Agenţiile anti-doping din 19 ţări cer eliminarea Rusiei din competiţiile sportive

BBC: Agenţiile anti-doping din 19 ţări cer eliminarea Rusiei din competiţiile sportive
Sursa: www.paginaderusia.ro Foto: paginaderusia.ro 11.01.2017 15:57
Rusia ar trebui să fie eliminată din competiţiile internaţionale sportive, au cerut agenţiile anti-doping din 19 ţări, după reuniunea de la Dublin a membrilor Asociaţiei Organizaţiilor Naţionale Anti-Doping (NADO).

Ele speră că propunerea va „ajuta mişcarea sportivă sa depăşească vremurile întunecate”, scrie BBC.

Luna trecută, Rusia a refuzat să organizeze Cupa Mondială de Biatlon şi a fost lipsită de dreptul de a organiza concursurile de patinaj viteză, bob şi scheleton.

Membrii NADO au cerut ca activitatea organizaţiilor sportive ruseşti să fie interzisă până la introducerea unui „sistem anti-doping credibil”. De asemenea, ei au propus să se unifice procesul care va permite sportivilor să participe la competiţii ca „părţi neutre”.

În declaraţia lor comună, reprezentanţii a 19 ţări au subliniat că „toţi cei implicaţi în sistemul rusesc (de dopaj), sprijinit de stat, trebuie să fie traşi la răspundere”.

Iniţiativa a fost propusă de organizaţiile din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Irlanda, Japonia, Croaţia, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Africa de Sud, Germania şi SUA.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP