Femeile au semnalat că atacatorii le-au pipăit şi au încercat să le sărute în seara de Revelion, atunci când ele aşteptau, în interiorul sau în apropierea pieţei centrale din Innsbruck, pline de oameni, concertul şi artificiile de Anul Nou.

Unele dintre victime au reuşit să îi fotografieze cu telefoanele mobile pe agresori, ceea ce a ajutat poliţia să-i găsească pe cei şase bărbaţi, cu vârste între 18 şi 22 de ani şi care anterior au locuit în acelaşi cămin pentru migranţi, a spus Kranebitter.

În Germania vecină, anul trecut, sute de femei au fost agresate sexual şi jefuite la festivităţile de Anul Nou din Koln. Atacurile din Innsbruck s-au produs în ciuda prezenţei crescute a poliţiei austriece urmare a incidentelor asemănătoare din Koln şi a atentatului cu camionul de luna trecută de la târgul de Crăciun din Berlin.

Ministerul de interne a precizat că Austria a primit circa 130.000 solicitări de azil începând cu anul 2015, când peste un milion de migranţi şi refugiaţi au ajuns în Europa, mulţi fugind de conflictele din Orientul Mijlociu şi Afganistan.