Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi de la Institutul de Medicină Legală, urmând ca după ce analizează documentele solicitate să fie audiate mai multe persoane, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Medicul care a intervenit iniţial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu nu a avut cu el întregul echipament şi nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital, conducerea Ambulanţei solicitând sancţionarea disciplinară, potrivit medicului Alis Grasu. Întrebată dacă medicul ar fi trebuit să-i facă o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a precizat că ea ar fi făcut o electrocardiogramă, dar că este "mai exagerată ca alţi medici".

Totodată, medicul nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

„Medicul nu are în fişa de intervenţie consimţământul pacientului în ceea ce priveşte refuzul de a fi transportat la spital, deşi declară că a propus acest lucru, dar a fost refuzat. (...) Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanţă sancţionarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii", a mai spus Alis Grasu.