„Ministrul nostru de externe şi autorităţile militare se află în discuţii cu SUA cu privire la Raqqa. Le-am expus condiţiile noastre”, le-a declarat Erdogan reporterilor la bordul avionului cu care revenea de la New York, unde a participat la Adunarea Generală a ONU şi s-a întâlnit cu vicepreşedintele american Joe Biden.

„Luarea unei măsuri comune este importantă pentru noi. Dacă SUA nu implică în ea YPG (Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd, n.r.) şi PYD (aripa politică a YPG, n.r.), putem purta această bătălie alături de Statele Unite”, a adăugat preşedintele turc.

Tot potrivit lui Erdogan, Turcia a desfăşurat „cea mai eficientă luptă împotriva Statului Islamic, în pofida dezinformării".

Oficiali militari americani de rang înalt au declarat săptămâna trecută că iau în considerare înarmarea luptătorilor kurzi sirieni, recunoscând dificultatea concilierii acestei măsuri cu menţinerea relaţiei cu Ankara.

Erdogan a declarat că l-a întrebat pe Biden în legătură cu furnizarea de arme către kurzi, însă vicepreşedintele american a afirmat că nu are cunoştinţă de vreo astfel de livrare.