Primirea oficială, fără cei doi copii, prea obosiţi de călătorie, a fost organizată o oră mai târziu, pe peluza din faţa parlamentului provinciei, în centrul oraşului Victoria de pe insula Vancouver.

"Aşa cum ştiu toţi părinţii care călătoresc cu copiii, este o cu totul altă experienţă atunci când îţi aduci familia cu tine", a spus amuzat premierul canadian, el însuşi tatăl a trei copii, şi care şi-a însoţit părintele, fostul premier Pierre Elliot Trudeau, în multe deplasări oficiale. 

„Katherine şi cu mine vom vedea încă o dată ceea ce face Canada o ţară atât de specială în lume", a declarat William zâmbitor, în faţa unei mulţimi entuziaste.

Canada este recunoscută pentru „valorile şi marile sale contribuţii la pace, prosperitate şi drepturile omului", a adăugat ducele de Cambridge.

După intonarea imnului canadian de către un cor de copii, William şi Kate şi-au făcut timp să salute şi să schimbe câteva cuvinte cu locuitori din Victoria.

Partea oficială a vizitei va începe însă duminică, când William şi Kate, însoţiţi de Justin şi Sophie Grégoire Trudeau, se vor afla la Vancouver, într-un centru de primire a refugiaţilor şi se vor întâlni cu copii cu deficienţe mintale.

În programul vizitei, care se va încheia pe 1 octombrie, sunt programate peste 30 de evenimente, inclusiv cu comunităţi ameridiene sau defavorizate.