Turnul Eiffel, evacuat vineri seara din greşeală; Un angajat ar fi confundat un exerciţiu de simulare cu o ameninţare reală

Turnul Eiffel, evacuat vineri seara din greşeală; Un angajat ar fi confundat un exerciţiu de simulare cu o ameninţare reală
Sursa: jurnal.md Foto: jurnanoramio.comal.md 06.08.2016 12:04
Turnul Eiffel a fost evacuat vineri seara din greşeală, urmare a unei neînţelegeri a unui angajat care a confundat o simulare internă a unui incident cu o ameninţare reală.

„Era un exerciţiu de simulare internă, cum se fac zeci pe săptămână, care a ieşit prost. Un angajat a crezut că este real. Şi Turnul Eiffel a fost evacuat”, a povestit respectiva sursă, înfuriată de eveniment şi calificând incidentul ca o „eroare” cauzată de o „neînţelegere”. Sursa din poliţie a îndepărtat de asemenea ipoteza unui eventual colet suspect, scrie Agerpres. Nicio estimare a numărului persoanelor evacuate nu a fost disponibilă.

Această gafă a survenit în ziua anunţului anulării a două evenimente importante în Franţa după seria de atacuri jihadiste care au culminat în noiembrie 2015, la Paris (130 de morţi) şi iulie 2016, la Nisa (85 de morţi).

Din motive de securitate, campionatele Europei de ciclism pe şosea nu se mai derulează la Nisa între 14 şi 18 septembrie, la fel fiind anulat marele târg de vechituri din Lille, prevăzut pentru primul weekend din septembrie.

De la inaugurarea sa în 1889, aproape 250 de milioane de oameni au vizitat Turnul Eiffel, potrivit societăţii care îl exploatează.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP