Ziua Naţională a Franţei s-a încheiat tragic la Nisa. Un bărbat aflat la volanul unui camion a intrat cu acesta pe o distanţă de doi kilometri în mulţimea de oameni care urmăreau în stradă focurile de artificii. Acesta a ieşit, apoi, din maşină şi a tras în mulţime. Ministrul francez de Interne a confirmat, mai târziu, că atacatorul a fost ucis de către poliţişti. Potrivit presei, ar fi vorba despre o persoană cu cetăţenie tunisiană şi franceză, în vârstă de 31 de ani, posibil locuitor al Nisei. Autorităţile vor acum să afle dacă avea sau nu complici.

Camionul care a intrat în oameni era plin cu arme şi grenade, a declarat Christian Estrosi, preşedintele regiunii Provence-Alpes-Côte d'Azur, în care se află Nisa. El a mai precizat că acest atac este ”cea mai mare tragedie din istoria Nisei”.

Jurnalistul iranian Maryam Violet, care se afla în Nisa în noaptea atacului, a mărturisit, pentru theguardian.com, că în jurul său toată lumea era şocată. ”Am văzut cum oamenii au început, brusc, să fugă şi să ţipe. Strigau că este un atac terorist. Părea clar că şoferul a făcut asta intenţionat. (...) Am mers pe jos un kilometru şi jumătate şi am văzut trupuri neînsufleţite pe stradă. Cred că erau în jur de 30, plus mulţi alţi oameni răniţi”, a mai spus acesta.

Purtătorul de cuvânt din Ministerul francez de Interne, Pierre-Henry Brandet, a declarat că „este prea devreme” să afirmăm că a fost vorba despre un atentat terorist.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, care se afla la Avignon, s-a întors la Paris pentru a lua parte la o şedinţă de urgenţă. Administraţia prezidenţială a anunţat, pe Twitter, că guvernul a activat centrul de criză interministerial. 
SITE Intelligence Group susţine că nicio grupare teroristă nu a revendicat deocamdată atacul de la Nisa, însă anunţă că ISIS „sărbătoreşte evenimentul”.