În vârstă de 46 de ani, Ernesto Fazzalari, condamnat deja în contumacie la închisoare pe viaţă, a fost prins la primele ore ale dimineţii într-un apartament dintr-o regiune izolată din Calabria, fief al organizaţiei criminale Ndrangheta, rivală a grupărilor mafiote Cosa Nostra din Sicilia şi Camorra din Napoli. 

Fazzalari, subaltern al „şefului cel mare” Matteo Messina Denaro, se ascundea din 1996. El a fost condamnat în 1999 pentru asociere cu o grupare mafiotă, răpire, deţinere de arme şi un dublu omor în cadrul rivalităţilor între clanuri soldate cu 32 de morţi în oraşul său natal Taurianova în perioada 1989-1991. 

„Mulţumesc judecătorilor şi forţelor de ordine. Trăiască Italia", a postat pe Twitter premierul Matteo Renzi. 

Ministrul italian de interne Angelino Alfano l-a descris pe Fazzalari ca "unul dintre cei mai importanţi fugari şi reprezentanţi ai lumii umbrelor".

„Acest lucru arată că nimeni nu scapă de justiţie. Este genul de victorie pe care o încurajăm şi o susţinem în lupta dificilă, dar care poate fi câştigată, împotriva crimei organizate", a adăugat el.

Se consideră în general că Ndrangheta a depăşi mafia siciliană şi pe cea napolitană datorită traficului de cocaină din America Latină.