Dubla crimă s-a petrecut în Magnanville (Yvelines), în apropiere de Paris. Poliţistul era adjunct al comandantului comisariatului de poliţie din Mureaux şi era îmbrăcat în civil. A fost ucis cu nouă lovituri de cuţit în abdomen chiar în faţa casei.

După ce l-a ucis pe poliţist, atacatorul s-a baricadat în locuinţa victimei, la Yvelines, în apropiere de Paris, şi i-a luat ostatici pe soţia şi pe băieţelul acestuia.

În timpul negocierilor cu forţele speciale din Raid, suspectul ar fi afirmat că acţionează în numele grupării jihadiste Statul Islamic. Vecinii spun că l-ar fi auzit pe suspect strigând „Allah Akbar”.

Deznodământul crizei a fost violent şi a intervenit după circa trei ore şi jumătate de negocieri. Către miezul nopţii, forţele de ordine au dat asaltul asupra casei. S-au auzit numeroase împuşcături, precum şi două explozii.

În momentul în care au pătruns în casă, forţele speciale l-au împuşcat pe atacator, însă în interior au descoperit cadavrul partenerei poliţistului. Au reuşit însă să-l salveze pe fiul cuplului, în vârstă de trei ani, care a fost dat în grija medicilor. 

În timpul desfăşurării acestei crize, cartierul a fost izolat total, a fost întreruptă furnizarea de energie electrică şi gaz în perimetrul unde se afla locuinţa, iar câteva case din vecinătate au fost evacuate.

Asaltul forţelor de ordine s-a dat după ce tentativele de dialog cu atacatorul au eşuat şi cu atât mai mult cu cât, se pare, ucigaşul ar fi anunţat pe reţelele sociale moartea partenerei poliţistului.

Poliţistul asasinat avea 42 de ani.

Ministrul de Interne şi-a exprimat condoleanţe, iar preşedintele Francois Hollande a convocat o reuniune la Elysee pentru marţi dimineaţa şi a promis că va lămuri circumstanţele în care a avut loc această dublă crimă.