În vârstă de 42 de ani, Shahab Hosseini a primit prestigioasa distincţie în 22 mai pentru rolul jucat în pelicula „Clientul", în regia celebrului regizor iranian Asghar Farhadi,. El interpretează în film un soţ ce vrea să îşi răzbune soţia care fusese agresată. 

"Premiul aparţine poporului meu şi i-l ofer din toată inima", a declarat Hosseini la primirea premiului. "Am fost încântat (...) să primesc acest premiu în acea seară, (22 mai), care corespunde cu aniversarea naşterii imamului Mahdi", considerat de şiiţi "imamul ascuns"."Doresc să îi dedic acest dar modest", a afirmat actorul în cadrul unei conferinţe de presă, organizată luni. 

Potrivit credinţei şiite, căreia îi aparţin 90% dintre locuitorii Iranului, al doisprezecelea imam care i-a succedat Profetului Mohamed a murit în 869 e.n. şi urmează să se întoarcă pe pământ pentru a salva lumea şi a aduce pace şi dreptate. 

Shahab Hosseini este unul dintre cei mai populari actori din Iran, fiind cunoscut pentru "O separare" în regia lui Asghar Farhadi, care a câştigat Globul de Aur în 2011.