În Sri Lanka se înregistrează de aproape o săptămână cele mai puternice ploi din ultimul sfert de secol. Ele au declanşat pe alocuri imense alunecări de teren, îngropând oameni şi sub 15 metri de noroi. Peste 60 de persoane au murit în inundaţii, alte zeci fiind date dispărute în două sate aflate la circa 100 de kilometri de capitală.

Mari zone din Colombo au fost evacuate în timpul nopţii, în cadrul unei operaţiuni conduse de armată, care a recurs la ambarcaţiuni şi elicoptere. Circa 200.000 de oameni au plecat din Colombo şi 400.000 în total s-au refugiat în centre de urgenţă amenajate în toată ţara, potrivit Centrului de gestionare a catastrofelor. Unii au avut rezerve în a-şi părăsi locuinţele, în pofida promisiunii guvernului că armata va împiedica jafurile. 

Vineri dimineaţă ploua încă în capitală, precipitaţiile abundente făcând să crească nivelul râului Kelani. Trei persoane au murit la Colombo în incidente legate de inundaţii, numărul morţilor la nivel naţional crescând la 63. Zona cea mai afectată este districtul Kegalle, la circa 100 de kilometri nord-est de capitală, unde au fost înregistrate 34 de decese din cauza alunecărilor de teren. Un număr de 144 de persoane, dintre care 37 de copii, continuă să fie date dispărute după alunecările de teren de marţi seară, a anunţat un şef de poliţie din regiune. Nu mai există şanse să fie găsiţi supravieţuitori în cele două sate acoperite de 15 metri de noroi, a spus el sub acoperirea anonimatului.