Papa Francisc cere părţilor implicate în conflictul din Siria să respecte armistiţiul

Papa Francisc cere părţilor implicate în conflictul din Siria să respecte armistiţiul
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 01.05.2016 16:40
Papa Francisc a cerut duminică tuturor părţilor implicate în conflictul din Siria să respecte armistiţiul, exprimându-şi „durerea profundă” în legătură cu luptele care continuă, în special în oraşul Alep din nord.

„Cer tuturor părţilor implicate în conflict să respecte încetarea ostilităţilor şi să consolideze dialogul în desfăşurare, calea unică spre pace”, a declarat Suveranul Pontif cu ocazia rugăciunii Angelus, în faţa câtorva mii de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

Papa argentinian şi-a exprimat de asemenea „durerea profundă” în faţa „spiralei de violenţe care continuă să agraveze situaţia umanitară deja disperată din ţară, în special la Alep”.

După bombardamente nocturne desfăşurate atât de regim, cât şi de rebeli, la Alep domnea duminică un calm fragil, însă locuitorii au rămas în case de teama unei reluări a violenţelor.

Zeci de locuitori din sectoare controlate de rebeli au fugit sâmbătă din calea raidurilor intensive ale regimului în acest al doilea oraş al ţării, devenit principalul câmp de luptă într-un război civil intrat în cel de-aş şaselea an al său.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP