După un zbor de circa şapte ore între Caraibe şi sudul continentului, Air Force One a aterizat la ora locală 1:10 (4:10 GMT) pe aeroportul Ezeiza, în apropiere de Buenos Aires, unde Obama a fost întâmpinat de ministrul argentinian de externe, Susana Malcorra. Preşedintele american se va afla în Argentina 48 de ore, urmând ca apoi să se întoarcă la Washington.

Convoiul prezidenţial s-a deplasat la reşedinţa ambasadorului SUA, situată în cartierul rezidenţial din Buenos Aires, unde preşedintele american este cazat în timpul sejurului său în capitala argentiniană.

Preşedintele Mauricio Macri se va întâlni miercuri cu omologul său american pentru a discuta despre probleme economice şi despre relansarea relaţiilor dintre cele două ţări, foarte tensionate în timpul mandatelor preşedinţilor de stânga Nestor şi Cristina Kirchner.

Barack Obama va aduce un omagiu istoric joi victimelor dictaturii militare aflate la putere între 1976 şi 1983, pe care Washingtonul este acuzat că ar fi susţinut-o.

Este pentru prima oară când un preşedinte al SUA efectuează o vizită oficială în Argentina după cea a altui democrat, Bill Clinton, în 1997.

În 2005, preşedintele George W. Bush s-a aflat pe teritoriul argentinian pentru a participa la summitul Americilor, în staţiunea balneară Mar del Plata, unde mai mulţi şefi de stat sud-americani au protestat împotriva proiectului său de a crea o zonă de liber-schimb continentală, printre aceştia fiind argentinianul Nestor Kirchner şi venezueleanul Hugo Chavez.