„Consider că obiectivul trasat Ministerului Apărării şi forţelor armate ale Federaţiei Ruse a fost în linii mari îndeplinit şi din acest motiv îi ordon ministrului Apărării să înceapă de mâine retragerea celei mai mari părţi a trupelor noastre din Republica Arabă Siriană”, a declarat Putin în timpul unei întrevederi pe care a avut-o cu miniştrii Apărării şi de Externe ai Rusiei, Serghei Şoigu şi Serghei Lavrov.

Totodată, potrivit preşedintelui rus, bazele militare ruse din Tartus şi de pe aerodromul Hmeymim vor trebui să continue să activeze conform regimului stabilit.

„Bazele noastre, cea maritimă din Tartus şi cea aviatică de pe aerodromul Hmeymim, vor funcţiona conform vechiului regim. Ele trebuie să fie apărate în mod ferm dinspre uscat, dinspre mare şi din aer”, a spus Putin.

De asemenea, retrăgându-şi forţele din Siria, Federaţia Rusă va continua să livreze arme şi tehnică militară guvernului de la Damasc şi să-i instruiască pe specialiştii militari sirieni, a anunţat pentru RIA Novosti preşedintele Comisiei pentru Apărare şi Securitate a Consiliului Federaţiei, Viktor Ozerov.