Carnavalul de la Rio debutează în forţă. Milioane de oameni cântă şi dansează pe străzile metropolei braziliene, iar carele alegorice sunt scoase la lumină. Parada şcolilor de samba este ca în fiecare an cel mai aşteptat moment.

Femeile sunt cele care, de regulă, eclipsează toată privirile. Şi nu doar costumele colorate şi decupate atrag privirile trecătorilor, ci şi formele de invidiat. Pentru ca să fie şi în acest an la cel mai înalt nivel, braziliencele au petrecut ore în şir în sălile de forţă. Unele dansatoare au apelat chiar şi la antrenori personali.

Mulţi curioşi se întreabă cum reuşesc dansatoarele să execute mişcările de sambo pe tocuri foarte înalte. Explicaţia este simplă. Totul depinde de pantofi.

Autorităţile braziliene spun că marea petrecere este umbrită de pericolul virusului Zika, în condiţiile în care acesta se răspândeşte foarte rapid, iar la sărbătoare ar putea participa aproximativ un milion de turişti. Ca măsură de protecţie, oficialii au decis să stropească străzile unde vor fi organizate manifestaţii cu soluţii împotriva ţânţarilor.