VIDEO

Fenomen neobişnuit în Australia: Casele locuitorilor unui oraş au fost acoperite de iarbă uscată

Fenomen neobişnuit în Australia: Casele locuitorilor unui oraş au fost acoperite de iarbă uscată
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 19.02.2016 22:48
Isterie totală într-o regiune din Australia. Locuitorii unui oraş din statul Victoria sunt înghiţiţi de iarbă uscată... la propriu. Plantele aduse de vânt au invadat casele, curţile şi garajele australienilor. Oamenii încearcă să înlăture buruienile, dar munca lor este zadarnică. 
 
Localitatea Wangaratta este împânzită de iarbă uscată. Acesta este peisajul pe care îl văd în fiecare zi oamenii. Planta se dezvoltă în condiţii de secetă prelungită, iar grămezile din curţi cresc vertiginos în fiecare zi şi ating chiar şi doi metri înălţime. Oamenii se plâng că petrec ore bune pentru a face ordine, dar orice încercare se dovedeşte a fi muncă în zadar.
 
Acest tip de iarbă creşte în aproape toată Australia. Localnicii presupun că „invazia” provine din rezervele acumulate într-un hambar lăsat de izbelişte în apropiere. Fenomenul este explicat însă de autorităţi prin condiţiile extreme secetoase din această regiune a ţării. Din fericire, planta nu este toxică şi nu reprezintă un pericol pentru oameni sau animale.

 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP