Premierul turc ameninţă cu lansarea unei acţiuni militare împotriva kurzilor din Siria

Premierul turc ameninţă cu lansarea unei acţiuni militare împotriva kurzilor din Siria
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 14.02.2016 02:23
Prim-ministrul turc, Ahmet Davutoglu, a ameninţat sâmbătă cu lansarea unei acţiuni militare în Siria împotriva Partidului uniunii democratice (PYD) al kurzilor sirieni, formaţiune care este considerată de autorităţile de la Ankara drept o organizaţie teroristă.

„Putem dacă este necesar să luăm şi în Siria aceleaşi măsuri ca în Irak”, a declarat Davutoglu într-un discurs televizat, referindu-se la bombardamentele efectuate în 2015 împotriva Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) în fieful kurzilor din regiunea Qandil din nordul Irakului.

„Ne aşteptăm ca prietenii şi aliaţii noştri să ne susţină”, a adăugat premierul turc.

Potrivit informaţiilor furnizate de organizaţia Observatorul sirian al drepturilor omului, armata turcă a bombardat sâmbătă sectoarele controlate de forţele kurde în provincia Alep din nordul Siriei.

Directorul acestui ONG, Rami Abdel Rahmane, a precizat că artileria turcă a bombardat sectoarele pe care Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG) le-au recâştigat recent de sub controlul rebelilor islamişti în provincia Alep, în special sectorul Minnigh.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP