Hackerii au furat două miliarde de ruble de la Banca Centrală a Rusiei

Hackerii au furat două miliarde de ruble de la Banca Centrală a Rusiei
Sursa: paginaderusia.ro Foto: .linkedin.com 03.12.2016 14:11
Hackeri neidentificaţi au spart conturile Băncii Centrale a Rusiei de unde au fost furate circa 2 miliarde de ruble. Spărgătorii au obţinut un succes parţial, a ţinut să precizeze un reprezentant din cadrul autoritatii de reglementare din Rusia, potrivit CNN.

În total, hackerii au încercat să fure 5 miliarde de ruble (78 mil. dolari), dar Banca Rusiei a reuşit să redirecţioneze o parte din tranzacţii.

Ştirea privind spargerea conturilor Bancii Centrale a Rusiei vine dupa ce, cu doar o zi inainte, FSB a anunţat ca serviciile secrete pregatesc un atac cibernetic pe scară largă asupra sistemului financiar rusesc.

Atacul asupra conturilor Bancii centrale a Rusiei a fost confirmat de adjunctul şefului Direcţiei de Securitate şi Protecţia Datelor al Bancii, Artiom Sîcev. „Am avut noroc sa returnam o parte din bani” – a declarat reprezentantul Băncii Centrale. El nu a spus când a avut loc atacul.

CNN remarca faptul ca atacuri similare cu cel din Rusia au avut loc în ultimii ani in întreaga lume. În special, postul tv a menţionat atacurile hackerilor asupra bancii centrale din Ecuador  – în ianuarie 2015, Filipine – în luna octombrie şi Vietnam – în urmă cu două luni.

Expertii Symantec sustin ca in spatele atacurilor se afla gruparea de hackeri Lazarus. Ei exploatează vulnerabilităţile sistemului de transfer interbancar SWIFT.

CNN afirmă de asemenea că hackerii au atacat şi conturile unor bănci private din Rusia, de unde au furat banii clienţilor.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP