Donald Trump a numit un consilier apropiat în funcţia de negociator internaţional

Donald Trump a numit un consilier apropiat în funcţia de negociator internaţional
Sursa: www.agerpres.ro Foto: nbcnews.com 28.12.2016 08:46
Preşedintele american ales, Donald Trump, l-a numit marţi pe şeful echipei sale de consilieri juridici în funcţia de „reprezentant special pentru negocierile internaţionale", un post nou în cadrul administraţiei americane, relatează AFP.

Într-un comunicat al echipei de tranziţie, Donald Trump a afirmat că Jason Greenblatt, care a lucrat în calitate de avocat în cadrul societăţii sale, „Trump Organisation", timp de două decenii, îl va asista „în negocierile internaţionale de orice fel şi pentru acordurile comerciale în întreaga lume".

„Jason este unul dintre consilierii mei cei mai apropiaţi şi în care am cea mai mare încredere. El are un trecut important ca negociator, a desfăşurat tranzacţii complicate în numele meu şi dispune de experienţa de a şti să apropie părţile şi a clădi un consens în dosare dificile şi sensibile", a dat asigurări Donald Trump.

Jason Greenblatt, avocat în dreptul imobiliar în vârstă de vreo 50 de ani, a fost, de asemenea, consilier al candidatului republican la Casa Albă în timpul campaniei privind relaţiile dintre Israel şi Statele Unite.

Pe probleme comerciale, preşedintele ales va fi asistat de miliardarul Wilbur Ross, 79 de ani, pe care l-a desemnat secretar la Comerţ. Donald Trump încă nu şi-a numit reprezentantul pentru comerţ exterior (USTR).

Potrivit canalului de televiziune CNN, Jason Greenblatt se va concentra asupra conflictului israeliano-palestinian, relaţiilor dintre Statele Unite şi Cuba şi acordurilor comerciale dintre cele două ţări.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP