Anis Amri, 24, a fost împuşcat noaptea trecută la Milano, după ce o patrulă de carabinieri i-au cerut documentele, iar el a tras în poliţişti. A fost identificat după amprente.

Poliţia italiană îl cunoştea pe Amri, pentru că acesta a stat 4 ani în închisoare în peninsulă pentru vandalism, ameninţări şi jaf. Tânărul a ajuns în Italia, pe insula Lampedusa, cu o barcă în 2011. A fost transferat la Catania, în Sicilia, a fost înregistrat la o şcoală şi a fost arestat după ce a încercat să-i dea foc.

După ce şi-a ispăşit pedeapsa, ar fi primit un ordin de expulzare, însă autorităţile tunisiene nu au dus la bun sfârşit procedura de recunoaştere a cetăţeniei lui Amri în termenul prevăzut de lege

După atacul de la Berlin, Amri a plecat în Franţa şi de acolo s-a îndreptat către Italia. Un oficial al poliţiei italiene a afirmat că nu existau informaţii că tunisianul s-ar fi aflat la Milano şi că a fost depistat de o patrulă care a decis să-l legitimeze pentru că era străin.

„Nu aveam informaţii că el s-ar fi aflat la Milano. Nici nu şi-au dat seama că e el, altfel ar fi fost mult mai prudenţi", a declarat şeful poliţiei din Milano, Antonio de Iesu.
De Iesu a mai spus că tunisianul avea câteva sute de euro asupra lui şi că poliţiştii încearcă să afle dacă avea complici la Milano.