Femeia care îşi spune „ Grindmother” este din Windsor, Ontario, şi a început să-şi demonstreze talentele vocale în 2014, când fiul ei, cunoscut sub numele de „Rain Forest”, a invitat-o împreună cu prietenii lui să se alăture trupei lor, „Corrupt Leaders”. Aceştia căutau o voce potrivită pentru formaţia lor şi s-au gândit să-i ofere şi bătrânei o şansă să-şi încerce talentul.

După ce au înregistrat prima melodie, toţi au fost extrem de încântaţi de rezultat. În ciuda faptului că arată ca o bunicuţă normală, în momentul în care ia microfonul în mână, canadianca se transformă într-un adevărat star rock, fapt pentru care femeia nu a stat prea mult pe gânduri şi a decis să-şi facă propria trupă cu fiul ei, intitulată „ The Grindmother”. Cei doi au devenit celebri şi la nivel internaţional, anul trecut, după ce legenda rock, Ozzy Osbourne, a menţionat-o pe bunicuţă într-un mesaj postat pe Twitter.

Videoclipul pentru melodia lor „History Repeats” a fost vizualizat de peste 1,5 milioane de ori. Trupa „The Grindmother” are deja fani în întreaga lume, fiind extrem de urmărită mai ales în Japonia.