Venezuela va scoate din circulaţie cele mai valoroase bancnote în următoarele 72 de ore

Venezuela va scoate din circulaţie cele mai valoroase bancnote în următoarele 72 de ore
Sursa: www.mediafax.ro Foto: REUTERS 12.12.2016 09:27
Preşedintele statului Venezuela, Nicolas Maduro, a anunţat că va retrage din circulaţie cele mai valoroase bancnote, cele de 100 de bolivari, şi le va înlocui cu monede în maximum 72 de ore.

Preşedintele speră astfel să oprească contrabanda şi penuria de alimente şi alte produse. Preşedintele Nicolas Maduro spune că bandele care operează în zonele de frontieră nu vor avea timp să repatrieze bancnotele. 

Criticii au atacat decizia luată de preşedinte, argumentând că este o încercare disperată a acestuia de a face faţă crizei economice.

„Când incapacitatea este la putere! Cine s-ar fi putut gândi la aşa ceva în luna decembrie, în mijlocul tuturor problemelor noastre?”, a scris lideru opoziţiei, Henrique Capriles, pe Twitter. 

Alţii au comentat că va fi imposibilă retragerea tuturor bancnotelor de 100 de bolivari din circulaţie în timpul alocat.

Bancnota de 100 de bolivari reprezintă, în condiţiile crizei actuale, aproximativ 2 cenţi (£0.015), scrie BBC.

„Am dat ordin să fie închise toate posibilităţile - terestre, maritime, aeriene - astfel încât bancnotele ieşite din ţară să nu mai poată fi aduse înapoi”, a declarat Maduro în cadrul unei emisiuni televizate.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP