Râurile din China vor avea lideri guvernamentali însărcinaţi cu protejarea lor

Râurile din China vor avea lideri guvernamentali însărcinaţi cu protejarea lor
Sursa: agerpres.ro Foto: Xinhua 12.12.2016 18:57
Guvernul chinez a anunţat luni crearea de noi funcţii de „şefi ai râurilor" însărcinaţi cu protecţia mediului înconjurător şi gestionarea sustenabilă a marilor cursuri de apă şi lacuri, grav afectate de poluarea industrială, relatează EFE. Fiecare dintre a aceşti responsabili va avea grijă de toate râurile şi lacurile care scaldă municipiul, provincia sau districtul în care au fost repartizaţi, potrivit reformei administrative prezentată luni de Ministerul Protecţiei Mediului şi Resurselor Hidrologice.

În cazul marilor fluvii, care străbat mai multe provincii precum Yangtsé, Huanghe (râul Galben) sau Mekong, va exista un mecanism de coordonare, potrivit comunicatului Consiliului de Stat, care a anunţat reforma administrativă.

Noii şefi vor trebui să-şi asume responsabilităţi în cazul dezastrelor ecologice care survin în masele de apă dulce pe care le administrează, a avertizat Consiliul de Stat.

Unul din obiective este ca 90 la sută din apa din oraşele chineze — unde apa de la robinet este rar folosită pentru consumul direct — să fie potabilă până la sfârşitul acestui deceniu.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP