Volkswagen vrea să devină lider pe maşini electrice până în 2025

Volkswagen vrea să devină lider pe maşini electrice până în 2025
Sursa: www.zf.ro Foto: Digital Trends 23.11.2016 04:00
Producătorul auto german Volkswagen vrea ca marca sa principală VW să devină lider mondial pe segmentul autovehiculelor electrice până în 2025, scrie Deutsche Welle.

Compania speră că ambiţiile sale privitoare la acest segment îi vor face pe oameni să uite de scandalul manipulării testelor de emisii în care a fost implicată. „Până în 2025 intenţionăm să vindem 1 milion de autovehicule electrice pe an, şi până atunci vrem de asemenea să fim lider mondial în electromobilitate“, a declarat Herbert Diess, şeful mărcii.

Recent, VW a anunţat că 30.000 de locuri de muncă vor fi eliminate în următorii ani în condiţiile în care compania intenţionează să-şi diminueze costurile cu 3,7 miliarde de euro anual până în 2020.

În acest fel vor fie eliberate resursele necesare pentru reorientarea companiei către autovehicule electrice, sector în care aceasta intenţionează să creeze până la 9.000 de noi locuri de muncă. VW şi-a reiterat de asemenea intenţia de a-şi consolida poziţia pe pieţele nord-americane. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP