Ivanişin, Onishi şi Rubins au aterizat la ora 3:58 GMT, în stepa Kazahstanului, la bordul navetei Soiuz, un model de ultimă generaţie, au precizat responsabilii ruşi ai misiunii.

Aparatul ameliorat este echipat cu un sistem nou de navigaţie, are o protecţie mai rezistentă şi mai multe celule pe panourile solare.

Lansarea Soiuz a fost întârziată cu mai mult de două săptămâni vara această, pentru efectuarea unor teste suplimentare asupra capsulei de către responsabili ruşi.

Kathleen Rubins este prima femeie care a ajuns pe ISS, după ce italiana Samantha Cristoforetti, deţinătoarea recordului în ceea ce priveşte cea mai lungă perioadă petrecută în spaţiu de o femeie în cadrul unei singure misiuni (199 de zile), a revenit pe Terra în iunie 2015.

Staţia Spaţială Internaţională, un proiect de peste 150.000 de milioane de dolari, la care participă 16 naţiuni, este format în prezent din 14 module permanente şi orbitează, cu o viteză de peste 27.000 de kilometri pe oră, la o distanţă de 400 de kilometri de Pământ.