Avionul care-l ducea pe premierul canadian la Bruxelles, nevoit să se întoarcă înainte de a decola din nou

Avionul care-l ducea pe premierul canadian la Bruxelles, nevoit să se întoarcă înainte de a decola din nou
Sursa: agerpres.ro Foto: huffingtonpost.c 30.10.2016 10:53
Avionul care îl ducea pe premierul canadian Justin Trudeau la Bruxelles, unde urmează să semneze, duminică, acordul de liber schimb cu UE (CETA), a avut probleme tehnice şi a fost nevoit să se întoarcă din drum, înainte de a decola din nou, sâmbătă târziu, informează duminică AFP.

Potrivit cotidianului Toronto Star, zborul avionului în care se afla Trudeau a avut iniţial o întârziere de circa 90 de minute, apoi a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul din Ottawa, din cauza unor probleme tehnice constatate la volet-urile de pe aripile avionului, probleme constatate după circa o jumătate de oră de la decolare.

Potrivit mass-media, avionul a decolat din nou la scurt timp după incident şi Trudeau ar urma să ajungă la timp la Bruxelles pentru semnarea CETA, prevăzută să aibă loc duminică, la orele 11:00 GMT.

Semnarea CETA a devenit posibilă după ce Belgia a fost în măsură să îşi dea acordul. Parlamentul regiunii belgiene francofone Valonia a dat vineri undă verde, după ce blocase întreg procesul cu câteva zile înaintea încheierii.

După negocieri maraton cu Comisia Europeană, apoi cu Canada şi în final cu guvernul federal belgian şi cu celelalte regiuni belgiene, Paul Magnette, şeful executivului valon, a anunţat joi că s-a ajuns la o poziţie comună a Belgiei referitoare la CETA. Compromisul belgian a fost acceptat de ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP