„Ţinând cont de gravitatea faptelor, este vorba de lovituri şi răni, şi de consecinţele penale, va trebui să continuăm clarificarea lor şi ancheta”, a explicat Schulz, în hemiciclul de la Strasbourg.

„Am decis, prin urmare, să dau curs recomandării comitetului consultativ (privind conduita membrilor PE, n.red.) şi să sesizez autorităţile franceze pentru ca (anchetarea) faptelor să fie încredinţată Parchetului”, a adăugat preşedintele legislativului european.

Martin Schulz a mai arătat că faptele au fost „prezentate în moduri foarte diferite” de cei doi eurodeputaţi implicaţi în altercaţie şi că, „în mod cert, nu au existat martori direcţi”.

„Este vorba, în mod clar, de o lovitură la cap”, a mai spus Schulz, menţionând că nu are „nicio îndoială cu privire la declaraţiile lui Steven Woolfe”.

Woolfe, 48 de ani, a fost spitalizat la Strasbourg după o altercaţie produsă în incinta PE, în timpul unei şedinţe furtunoase a eurodeputaţilor UKIP.

Într-un interviu acordat Daily Mail, Steven Woolfe a relatat că a fost lovit de colegul său Mike Hookem, un fost militar în vârstă de 62 de ani.

Tensiunile s-ar fi acutizat după ce Woolfe a confirmat că dorea să candideze la preşedinţia partidului, după ce îşi recunoscuse intenţia de a trece, fără succes, la Partidul Conservator. 
Hookem a dezminţit însă acuzaţiile, afirmând că nu l-a „lovit pe Steven”.

„Nu există absolut nicio dovadă că cineva ar fi primit un pumn”, a declarat, miercuri, Nigel Farage care asigură conducerea interimară a UKIP.

De altfel, el a anunţat pe 7 octombrie o anchetă internă în partid pentru elucidarea cazului.

După acest episod, Steven Woolfe a părăsit partidul, denunţând o atmosferă de „război intern" în cadrul formaţiunii, al cărei nou lider va fi ales la 28 noiembrie.