„Bine că era lapte şi nu altceva. Se putea şi alt conţinut să fie acolo. Cred că a meritat. Nu susţin, dar cu nişte apă era mai bine.”

„Ei ne închid dacă noi vorbim deschis. Noi nu avem nicio putere. Suntem ţărani şi vrem un viitor normal. Populaţia să fie deschisă, să avem un viitor normal. Nu ştii în ziua de azi cum să alegi şi pe cine să alegi. Toţi promit, dar nu fac nimic.”

„Pur omeneşte socot că este foarte urât. Un om cât de vinovat nu ar fi, cât de duşman ar fi nu ar trebui să procedeze astfel. Să îl faci de ruşine în toată ţara.”

„Aceştia care ne conduc o să ne ducă în groapă. Eu consider că a fost gestul de nota zece. A meritat, foarte mult a meritat.”

„Eu ca atare îi dau 50 de procente că a manifestat curaj, dar 50 că gestul lui a fost necugetat până la sfârşit. Ministrul Finanţelor e recent şi nu poţi să îi pui toate păcatele pe capul dânsului.”
 
Soţia activistului spune că aceasta a fost o formă de protest faţă de situaţia din ţară.  „Fiecare om îşi exprimă indignările în felul cum poate el. Suntem o familie tânără şi vrem să rămânem în ţara noastră. Am ajuns poate la metode un pic mai demodate cu aruncatul ăsta cu găleata, dar altfel oamenii nu mai ştiu. Nu ştiu cum să reacţioneze. E un exemplu ca să ne trezim cumva, să schimbăm ceva în ţară. Ştiţi cum e la noi justiţia. Dacă persoana nu e la îndemâna cuiva, atunci poate să şi răspundă. Sperăm ca lumea o sa fie alături de noi şi o sa ne ajute în situaţia dată”, a declarat Mariana Donică.

Amintim că după incidentul de ieri, poliţia a evacuat rulotele din preajma Guvernului, acolo unde mai mulţi manifestanţi au instalat acum câteva luni un aşa-numit „Orăşel al sărăciei", nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor. Ieri, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a fost stropit cu o găleată cu lapte de activistul civic Andrei Donică. El a spus că şi-a manifestat astfel nemulţumirea faţă de decizia guvernanţilor de a pune miliardul furat pe umerii cetăţenilor. Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati, Donică a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru huliganism. Dacă va fi găsit vinovat, activistul civic riscă o amendă de până la 14 mii de lei, 240 de ore de muncă în folosul comunităţii sau cel mult trei ani de închisoare.