În acest spaţiu protejat vor fi prezenţi lucrători sociali şi psihologi. Autorităţile municipale vor asigura şi stâlpi de iluminat mobili în părţile mai întunecate şi vor trimite forţe de ordine suplimentare. Pentru a asigura siguranţa femeilor în perioada Carnavalului se vor cheltui 360.000 de euro, informează Suddeutsche Zeitung.

„Suntem conştienţi că zilele Carnavalului vor fi o provocare şi că trebuie să arătăm că am tras învăţămintele cuvenite din incidentele din noaptea de Anul Nou", a declarat Guido Kahlen, consilier municipal. La Carnaval sunt aşteptaţi circa 1 milion de vizitatori.

Nu este foarte clar rolul exact al acestor spaţii protejate şi s-au ridicat multe semne de întrebare la care autorităţile nu au răspuns încă: Vor exista bariere? Femeile se pot refugia acolo după o agresiune? Cum vor putea asista femeile la Carnaval dacă vor fi nevoite să stea în zona protejată? „Desemnarea unei zone +securizate+ implică faptul că restul oraşului +nu este securizat+ — că singurul loc unde femeile se vor simţi în siguranţă este un spaţiu de carantină izolat şi cu segregaţie de gen", scrie slate.fr.

Pentru incidentele din noaptea de Anul Nou, la Koln au fost reţinuţi circa 30 de suspecţi, dintre care numeroşi solicitanţi de azil, după circa o sută de plângeri de agresiuni sexuale — dintre care două pentru viol. Cel puţin doi au fost arestaţi, aminteşte slate.fr.