Femei, copii în vârstă de până în 14 ani şi bătrâni se află printre civilii eliberaţi marţi, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Potrivit directorului organizaţiei nonguvernamentale (ONG), aceşti oameni au fost eliberaţi după ce au fost interogaţi de către jihadişti din cadrul SI despre eventuale legături pe care le-ar avea cu regimul. „Ei nu vor reveni în oraşul Deir Ezzor, ci se vor integra în triburile locale din această provincie", a precizat Abdel Rahmane.

Gruparea jihadistă reţine ostatice restul de aproximativ 130 de persoane, în principal tinere şi bărbaţi adulţi, care sunt interogaţi în continuare, potrivit directorului Observatorului.

Statul Islamic a răpit cel puţin 400 de civili, inclusiv femei şi copii, după ce a luat cu asalt, sâmbătă, oraşul Deir Ezzor, în care a ucis 135 de persoane, potrivit acestui ONG cu sediul în Marea Britanie.

Aceşti civili au fost răpiţi la Al-Bgheliyeh, la periferia Deir Ezzor (est), şi în alte sectoare din apropiere, după care au fost duşi în regiuni aflate sub controlul jihadiştilor, în vestul provinciei cu acelaşi nume, dar şi în provincia vecină Rakka, fieful SI.