Aceşti artişti, în mare majoritate actori şi cântăreţi ruşi, sunt acum interzişi la posturile de televiziune şi de radio din Ucraina, a precizat ministerul.

De asemenea, legendarul Iosif Kobzon este interzis pe posturile ucrainene, pe lângă faptul că este vizat de sancţiuni europene pentru susţinerea separatiştilor proruşi. Totodată, pe această listă se regăseşte şi renumitul cântăreţ rus Grigori Leps, dar şi interpretul rus Oleg Gazmanov.

Gerard Depardieu a fost declarat deja persona non grata în Ucraina la sfârşitul lui iulie. Acesta s-a declarat în trecut un mare fan al lui Vladimir Putin.
Acesta a primit şi acceptat un paşaport rusesc şi are reşedinţa în oraşul rusesc Saransk. Mai mult, actorul francez a spus că este dispus să moară pentru Rusia, iar în 2014 a mai declarat că „Iubeşte Rusia şi Ucraina, care este parte din Rusia”.

Amintim că, la începutul anului curent, Iosif Kobzon, aprig susţinător al regimului Putin, a fost adăugat în lista neagră a Uniunii Europene. Kobzon a fost interzis în Ucraina, încă din octombrie 2014. Acesta se pregătea să organizeze un concert pentru separatiştii proruşi din Doneţk. Totodată, cântăreţul rus este declarat persona non-grata şi în Letonia, alături de Oleg Gazmanov.