„SI a suspendat cu braţele în formă de cruce trei cetăţeni în interiorul unei cuşti metalice în piaţa Jourdaq din oraşul Mayadin”, nu departe de capitala provinciei de est Deir Ezzor, a indicat ONG-ul.

De gâtul celor trei bărbaţi a fost agăţată o pancartă pe care era scris: „70 de lovituri de bici, 10 zile de închisoare, umilire într-o cuşcă timp de o zi pentru hărţuirea unor femei musulmane”.

Este pentru prima dată când Statul Islamic aduce astfel de acuzaţii şi aplică pedepse pentru astfel de fapte.

Gruparea extremistă a mai folosit astfel de pedepse în regiunile pe care le controlează, în special în timpul Ramadanului pentru „nerespectarea” postului, potrivit Agerpres.

Acuzată de ONU de crime împotriva umanităţii, gruparea Statul Islamic a comis numeroase decapitări de bărbaţi, execuţii masive şi lapidări de femei suspectate de adulter.

De la proclamarea, în urmă cu un an, a „califatului” său pe teritoriile din Siria şi Irak pe care le controlează, gruparea jihadistă a executat peste 3000 de persoane în Siria, dintre care cel puţin 1800 de civili, inclusiv 74 de copii.

Peste 240 de mii de persoane au fost ucise de la începutul conflictului din Siria. Început prin manifestaţii paşnice reprimate dur de regim, conflictul a devenit tot mai complex, prin înmulţirea fronturilor, în care luptă regimul preşedintelui Bashar al-Assad, forţele rebele, kurzii şi diferitele grupări jihadiste.