„În conformitate cu planul pregătirii de luptă a forţelor armate ruse, aplicaţii speciale de amploare încep la 24 august vizând toate grupurile de trupe”, se menţionează într-un comunicat al ministerului.

Exerciţiile sunt prevăzute în perioada 24-29 august pe teritoriul districtelor militare Vest şi Centru. De asemenea, pentru prima oară, Rusia a început astăzi exerciţii navale în Arctica, implicând Flota rusă a Nordului, a anunţat purtătorul de cuvânt al flotei, Vadim Serga.

„Aplicaţii tactice interarme cu implicarea tuturor efectivelor Flotei ruse a Nordului se desfăşoară în peninsula Taimîr, în apropiere de oraşul Norilsk”, a specificat reprezentantul Flotei ruse, scrie rg.ru.

Aplicaţiile în Arctica intervin după ce Moscova a depus la începutul lunii august o cerere la Comisia ONU pentru trasarea graniţelor platoului continental, în care revendică suveranitatea asupra a 1,2 milioane de kilometri pătraţi suplimentar în zona arctică. În cazul realizării acestui demers, Rusia ar putea obţine acces la aproximativ 4,9 miliarde de tone de hidrocarburi, potrivit unor estimări ale guvernului rus.