În noul dosar, deputatul Sebastian Ghiţă este acuzat că i-a oferit o casă fostului primar Iulian Bădescu, pentru ca primăria să finanţeze de la bugetul local firme din grupul acestuia.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, în anul 2013 Sebastian Ghiţă i-a oferit primarului din Ploieşti, Iulian Bădescu, prin intermediul S.C. Asesoft Internaţional SA Ploieşti, societate pe care o controlează, o casă în valoare de 1.041.600 de lei. În schimb, primarul a acordat de la bugetul local o finanţare nerambursabilă suplimentare de 1.500.000 lei de la bugetul local Asociaţiei Basket Club Asesoft Ploieşti, de astfel de finanţări din bugetul local beneficiind şi alte firme controlate de Ghiţă.

Totodată, deputatul este acuzat că l-a determinat pe primarul Iulian Bădescu, în calitate de ordonator principal de credite, să acorde către Asociaţia Basket Club Asesoft Ploieşti finanţarea nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în valoare de 1.500.000 lei.

Conform anchetatorilor, există date că pentru acordarea acestei finanţări primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, ar fi beneficiat de casa din Ploieşti în mod gratuit, de la Sebastian Ghiţă, iar pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos în care s-a intrat în posesia imobilului, în suprafaţă de 129 de metri pătraţi, cu teren de peste 900 de metri pătraţi, a fost făcută o promisiune bilaterale de vânzare cumpărare între Asesoft şi firma lui Iulian Bădescu, Bipress.

Amintim că procurorii DNA care îl mai acuză pe deputatul român de coruperea alegătorilor cu cetăţenie română din Republica Moldova. Anchetatorii au obţinut interceptări ale unor discuţii între Ghiţă şi şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, în care deputatul se arată mulţumit de rezultatul obţinut în Moldova după primul tur al alegerilor prezidenţiale.