Acelaşi sondaj arată un avans uşor al oponenţilor măsurilor propuse de creditori - 51,5 % din alegătorii care s-au prezentat la urne ar fi spus „Nu” măsurilor propuse de Grupul Bruxelles şi 48,5 % ar fi spus „Da”.

Un alt sondaj, realizat de Institutul MRB, oferă taberei care se opune măsurilor economice un scor cuprins între 50,1% şi 54%, în timp ce tabăra favorabilă reformelor este creditată cu 46% - 49,9%.

Al treilea sondaj, prezentat de Institutul Metron, arată că 52% dintre greci au votat negativ, iar 48% afirmativ.

De menţionat că preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat astăzi că Grecia va trebui să introducă o monedă proprie şi să iasă din zona euro, în cazul în care majoritatea cetăţenilor vor vota împotriva măsurilor economice propuse de creditorii internaţionali.

Peste 8 milioane de greci au fost aşteptaţi astăzi la urne, pentru a se pronunţa în favoarea sau împotriva condiţiilor propuse de creditorii internaţionali pentru continuarea programului de asistenţă financiară.

Referendumul de astăzi a fost organizat de premierul Alexis Tsipras, după ce guvernul pe care îl conduce nu a reuşit să ajungă la un compromis cu membrii Eurogrupului şi reprezentanţii FMI, ai Comisiei Europene şi cei ai Băncii Centrale Europene, la începutul acestei săptămâni. 

Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, s-a încheiat marţi, aceeaşi zi în care statul elen trebuia să facă plata către FMI.