Tragicul incident s-a produs în interiorul celei mai mari baze militare din capitala Tunisiei. Soldatul care a pus la cale măcelul era sub supravegherea superiorilor săi deoarece în ultimul timp avea un comportament suspect. Acesta nu avea acces la arme de foc, însă, chiar şi aşa a reuşit să ajungă la un camarad de-al său care se afla pe un turn de supraveghere, l-a rănit cu un cuţit şi i-a sustras arma. Şi-a făcut apoi apariţia în curtea unităţii militare unde avea loc ceremonia de arborare a steagului ţării şi a început să tragă la întâmplare.

Şapte colegi de-ai săi au fost răpuşi de gloanţe, iar zece au fost răniţi. Unul dintre ei se află în stare critică. Ulterior, atacatorul ar fi încercat să-şi ia viaţa. Individul a fost, însă, omorât de cei care au vrut să-l oprească să comită şi alte crime. Armata tunisiană nu tratează această întâmplare ca pe un act terorist, ci ca pe unul provocat de o minte tulburată din cauza unor probleme familiale.

Opinia publică din Tunisia este încă în stare de şoc după atentatul asupra Muzeului Bardo, cel mai grav din istoria ţării. În luna martie, mai mulţi islamişti extremişti au ucis 21 de oameni, majoritatea turişti străini.