Rose McGrath are 12 ani şi locuieşte în Battle Creek, statul Michigan, SUA. În anul 2012, medicii au diagnosticat copilul cu leucemie limfoblastică acută.

Săptămâna trecută, familia fetiţei a primit o scrisoare de la şcoala St. Joseph, prin care administraţia îşi exprimă îngrijorarea cu privire la performanţele ei şi anunţă că din cauza absenţelor de la lecţii a fost exmatriculată.

„Nu e corect... Nu am greşit cu nimic, iar ei s-au descotorosit de mine”, a declarat fetiţa, fără să-şi poată stăpâni lacrimile, pentru postul de televiziune WWMT.

Părinţii copilei au fost răvăşiţi de noutate şi spun că fiica lor a fost alungată din singurul loc în care se simţea normală.

„Chiar dacă a terminat tratamentul, oricum urmează un proces foarte lung de recuperare, pentru că în corpul ei s-a introdus otravă, practic, timp de doi ani şi jumătate. Nu poţi să-ţi revii peste noapte după aşa ceva. Nu e ca şi cum ea merge la mall şi se distrează. Ea stă acasă, în pat, vomitând, suportând dureri în burtă. Nu se distrează, ci e bolnavă. Dacă ar putea, ar merge la şcoală”, spune mama copilei.

De cealaltă parte, administraţia şcolii susţine că a dat afară fata pentru... a o ajuta. „Au fost circumstanţe ieşite din comun, dar s-au îngăduit atât de multe, încât am simţit, în cele din urmă, că am ajuns în punctul în care chiar trebuie s-o ajutăm pe Rose prin posibilitatea de a ne asigura că va primi asistenţa necesară de care are nevoie pentru a învăţa”, suţine John Fleckenstein, preot la şcolile catolice din regiunea Battle Creek.

În replică, tatăl copilei spune că aşa-zisele îngăduinţe nu au fost suficiente. „Concesiile care au fost făcute au fost extrem de neadecvate pentru un copil cu o diagnoză atât de gravă”, a menţionat tatăl fetiţei.