Capitala Yemenului a devenit un oraş-fantomă. Sute de magazine s-au închis şi mii de localnici au început să plece din oraş. Alţii îşi fac provizii serioase, de teamă că războiul se va prelungi. Ultimul bastion al preşedintelui legitim al ţării şi al militarilor care i-au rămas loiali este portul Aden, însă, şi aici rebelii şiiţi, sprijini de Iran, au reuşit să avanseze şi au ocupat deja suburbiile oraşului.

În cadrul summit-ului Ligii Arabe care a avut loc astăzi în Egipt, secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, a condamnat acţiunile violente ale rebelilor şi a îndemnat la dialog între cele două părţi combatante. Şi Casa Albă a făcut apel la o tranziţie politică legitimă. În schimb, preşedintele yemenit, care a fost pus pe fugă, cere continuarea intervenţiei militare a Arabiei Saudite.

Arabia Saudită a demarat raidurile asupra poziţiilor rebelilor şiiţi din Yemen, ce au reuşit să răstoarne guvernul şi au preluat, cu forţa, puterea. Ţările din regiune se arată îngrijorate de faptul că Iranul se foloseşte de insurgenţii săi ca să capete cât mai multă influenţă în zona Golfului.