Black Friday, sau Vinerea Neagră, este ziua în care fiecare american aşteaptă cu sufletul la gură să-şi cumpere produsul pe care şi-l doreşte de ceva timp, cu un preţ mult mai mic. Încă de la primele ore ale zilei, mii de americani au îndurat frigul şi au venit în faţa magazinelor din mai multe oraşe. Unii şi-au instalat corturi încă din noapte, pentru a se asigura că atunci când vor apărea primele raze de soare, vor reuşi să intre în magazine. Toţi sunt atraşi de reducerile de până la 80 la sută pentru produse electronice, haine, cosmetice şi jucării.

În faţa altor magazine, sute de amatori de chilipiruri şi-au petrecut o bună parte din Ziua Recunoştinţei la cozi, în locul tradiţionalei mese alături de familie şi prieteni.

Comercianţii se aşteaptă la un volum de vânzări extraordinar şi, implicit, la câştiguri record.

Vânzările de Black Friday reprezintă un punct de referinţă extrem de important pentru comercianţi, care primesc astfel şi un semnal despre preţuri şi promoţii. Black Friday are loc în fiecare an, în ultima zi de vineri din luna noiembrie, după sărbătoarea Zilei Recunoştinţei.