Acest desen este inspirat de simbolul păcii şi de faimosul mesaj „Peace and Love” (Pace şi Iubire) al generaţiei hippie din anii 1960, scrie France Presse. 

„Ascultam la radio noaptea trecută şi prima mea reacţie a fost să desenez şi să împărtăşesc acest lucru. A fost spontan, am vrut să fac ceva care poate fi util oamenilor”, a declarat pentru AFP Jean Jullien, desenator francez de 32 de ani care trăieşte la Londra. 

„Având în vedere violenţa atacurilor (care au făcut 128 morţi), simbolul +Peace and Love+ se impunea. Tehnica a fost destul de simplă, cu Turnul Eiffel, simbolul Parisului. Cele două simboluri sunt strâns legate”, a explicat el. 

Jean Jullien a publicat pentru prima dată simbolul pe site-ul său - jeanjullien.com, înainte de a-l posta pe contul său de Twitter la scurt timp după miezul nopţii (twitter.com/jean_jullien). Postarea a fost distribuită de peste 45.000 de ori şi a constituit subiectul a peste 76.000 de noi postări pe Twitter. 

La 7 ianuarie, după ce s-a aflat despre atacul criminal împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo (soldat cu 12 morţi), sloganul „Je suis Charlie” s-a răspândit ca fulgerul. Autorul lui a fost Joachim Roncin, director artistic şi jurnalist muzical la revista gratuită Stylist, care a publicat logoul cu litere albe pe fond negru pe contul său de Twitter în mai puţin de o oră după atac.