Rezoluţia, susţinută de socialişti, ecologişti şi comunişti, care are doar valoare simbolică, a fost adoptată cu un scor strâns de 153 de voturi pro şi 146 împotrivă.
 
În opinia iniţiatorului rezoluţiei, Gilbert Roger, recunoaşterea unui stat palestinian este primul pas către o relaţie de la egal la egal între israelieni şi palestinieni şi condiţia sine qua non a deschiderii unor negocieri veritabile, notează Mediafax.ro.
 
Iniţiativa stângii se înscrie într-o mişcare globală în Europa, care consideră recunoaşterea un mijloc de a se exercita presiuni în vederea relansării procesului de pace muribund şi salvării soluţiei cu două state.
 
Deputaţii irlandezi au adoptat miercuri o moţiune simbolică prin care îndeamnă guvernul să recunoască Palestina, după ce parlamentarii britanici şi spanioli au adoptat texte similare.
 
Votul senatorilor francezi intervine în contextul în care tensiunile pe teren s-au intensificat miercuri, după uciderea în Cisiordania, la o manifestaţie, a unui oficial palestinian de rang înalt, Ziad Abu Ein, în confruntări cu militari israelieni.