Ultima ştire

Departamentul de Stat al SUA se opune proiectului de gazoduct între Rusia şi Germania

Departamentul de Stat al SUA se opune proiectului de gazoduct între Rusia şi Germania
Sursa: www.mediafa... Foto: epa 21.03.2018 16:34
Administraţia SUA se opune construirii gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, considerând că proiectul ar submina securitatea energetică şi stabilitatea Europei, a declarat Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington, informează site-ul Radio Poland.

Nauert a mai declarat că firmele implicate în construirea şi finanţarea gazoductului Nord Stream 2 "s-ar putea expune sancţiunilor" prevăzute de legislaţia americană.

Oficialul american a mai declarat că proiectul submarin, care va transporta gaze naturale din Rusia către Germania, ocolind Polonia, Ucraina şi statele din zonă, va oferi Rusiei "un nou instrument pentru a pune presiune pe ţările europene", în special Ucraina.

"Am văzut asta - ce a făcut Rusia în trecut, când au oprit livrarea de gaze în mijlocul iernii, lipsind de căldură unele familii (...) şi credem că acest lucru este pur şi simplu greşit", a declarat Nauert.

Polonia, statele baltice şi Ucraina se opun proiectului, care ar putea livra aproximativ 55 miliarde metri cub de gaz natural pe an, din Rusia către Germania, ocolind Polonia, statele baltice şi Ucraina.
vezi articolul complet

ULTIMELE ŞTIRI

Articole