Poroşenko îi cere sprijin Angelei Merkel în contextul crizei din țară

Poroşenko îi cere sprijin Angelei Merkel în contextul crizei din țară
Sursa: jurnal.md/m... Foto: 112.ua 23.06.2014 12:24
Preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, i-a cerut sprijin cancelarului Germaniei pentru a-l ajuta în soluţionarea conflictului din estul ţării. „Implicarea Angelei Merkel şi a altor lideri mondiali este crucială pentru soluţionarea conflictului din estul Ucrainei”, a declarat Piotr Poroșenko după o convorbire telefonică cu Angela Merkel.  

Preşedintele ucrainean i-a spus cancelarului german că rebelii au încălcat planul de armistițiu la Doneţk şi Lugansk. Merkel şi-a confirmat solidaritatea faţă de planul de pace al lui Poroşenko şi s-a declarat pregătită să facă totul pentru a facilita dialogul între părți.

Poroşenko a decretat vineri o încetare unilaterală a focului, timp de o săptămână, şi s-a adresat duminică naţiunii, într-un discurs televizat, în care a prezentat planul de pace. Acesta prevede și un dialog cu insurgenții proruşi.

Cu toate acestea, schimburile de tiruri au continuat. Trupele ucrainene au anunțat că folosesc tiruri de artilerie pentru a respinge atacuri din partea rebelilor, care au respins încetarea focului menite să-i dezarmeze.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP