Preşedintele Timofti va primi o îndemnizaţie de 400 de mii de lei

Preşedintele Timofti va primi o îndemnizaţie de 400 de mii de lei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 18.07.2012 17:16
Preşedintele Nicolae Timofti  se va îmbogăţi cu 400 de mii de lei. Aceasta este remunerarea de care va beneficia şeful statului pentru faptul că a renunţat la funcţia de judecător în favoarea fotoliului de preşedinte.

Așa prevede legislaţia care stabileşte că magistraţilor ce renunţă la profesie li se acordă o indemnizaţie. Guvernul a decis astăzi ca suma să fie alocată din rezerva de stat Consiliului Superior al Magistraturii.

Cert este că Executivul a încercat să ascundă decizia privind alocarea primei pentru Timofti. Atât premierul, cât şi ministrul Finanţelor au refuzat să pronunţe numele beneficiarului.

Numele preşedintelui Nicolae Timofti nu figurează în proiectul de hotărâre care a fost aprobat la şedinţa Guvernului. În decizie se precizează că „pentru executarea prevederilor Legii cu privire la statutul judecătorului, Ministerul Finanţelor va aloca din rezerva Guvernului Consiliului Superior al Magistraturii 400,4 mii de lei pentru achitarea indemnizaţiei unice de concediere a unui judecător".

Pentru calcularea indemnizaţiei a fost sumat salariul mediu pe care Nicolae Timofti l-a primit timp de 35 de ani, timp în care a activat în calitate de judecător.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP