„Avem două aspecte ale problemei cu care se confruntă sectorul comunal-locativ din regiune. Primul constă în transparenţa mijloacelor acumulate de la populaţie pentru servicii comunale, iar celălalt se referă la mărimea tarifelor”, a estimat recent într-o emisiune la televiziunea locală aşa-zisul preşedinte al guvernului de la Tiraspol, Alexandr Martînov, informează Moldpres.

„Să majorăm considerabil tarifele nu putem, la fel cum nu putem nici să lăsăm starea de lucruri aşa cum este la ora actuală. Înţelegem că o este o provocare serioasă pentru populaţie, dar nu avem încotro”, a spus Martînov.

Totodată, aşa-numitul şef de cabinet de la Tiraspol a subliniat că la ora actuală „există mai multe întrebări faţă de gestionarea banilor care se adună în urma achitării facturilor de către populaţie”.

„Am dispus să fie verificată toată structura, inclusiv aparatul serviciilor responsabile de exploatarea fondului locativ. Or, undeva peste două luni vom avea un raport complet şi temeinic cu privire la toate veniturile şi cheltuielile din acest sector”, a menţionat Martînov.

La rândul lor, mai mulţi experţi în problema regiunii transnistrene afirmă că „pe vremea când actuala guvernare încă nu era la putere, atunci se opunea vehement oricăror majorări de tarife şi plăţi pentru servicii, deşi era nevoie de aceste măriri pentru că sectorul comunal-locativ se distruge demult”. „Este uşor să faci dreptate când eşti în opoziţie”, au apreciat unii analişti şi ziarişti.