Agenţia propune un preţ de 4,4 lei pentru un metru cub de gaz, faţă de cel achitat în prezent de 5,5 lei, adică o reducere cu peste 20 la sută. 

De cealaltă parte, Moldovagaz vrea un tarif mediu de 4,9 lei pentru un metru cub de gaz, adică o reducere de doar 11 la sută. 

Anterior mai mulţi experţi în energetică au declarat că cetăţenii plătesc pentru gazul natural cu aproape 30 la sută mai mult decât ar trebui. Asta în condiţiile în care preţul de import din Rusia este în continuă scădere, iar ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani.

Potrivit experţilor, suma pe care consumatorii o achită în plus către Moldovagaz se majorează în medie cu 85 de milioane de lei lunar.

Precizăm că Platforma Demnitate şi Adevăr a venit cu o propunere privind necesitatea micşorării tarifelor la gaze încă în august 2017.

Potrivit formaţiunii,  guvernarea  a creat şi exploatează multiple scheme economice obscure de jefuire permanentă a cetăţeanului, amână ajustarea legală a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, obligând populaţia şi agenţii economici să achite nejustificat zeci de milioane de dolari, ca mai apoi, doar în scop electoral, să se opereze modificări insignifiante ale tarifelor.