Casa Albă a precizat că acordul privind finanţarea guvernului va ridica totodată şi plafonul datoriei publice, până în martie 2019, iar surse din Congres au declarat, sub rezerva anonimatului, că pentru cheltuieli fără legătură cu apărarea sunt alocate cu 131 de miliarde de dolari mai mult, inclusiv 20 de miliarde pentru infrastructură.

Anunţul privind acordul a fost făcut, împreună, de liderul majorităţii republicane şi cel al minorităţii democrate din Senat. "Proiectul de lege este produsul unor negocieri extinse între liderii din Congres şi Casa Albă, a declarat senatorul republican Mitch McConnell. "Am muncit din greu pentru a găsi un teren comun şi am rămas concentraţi asupra servirii poporului american". Senatorul democrat Chuck Schumer a apreciat că acordul ar trebui să pună capăt ciclului de conflicte partizane asupra cheltuielilor.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au avertizat însă că nu vor susţine proiectul de lege dacă liderul republican al Camerei, Paul Ryan, nu promite progrese în adoptarea unei legi separate privind politica de imigraţie.