De cealaltă parte, la începutul lunii curente, Moldovagaz a depus o cerere la ANRE prin care solicită ca tariful mediu achitat de consumatorii finale pentru gazele naturale să fie revizuit în scădere cu 11 la sută, adică un tarif de 4,9 lei pentru un metru cub de gaz.

Anterior mai mulţi experţi în energetică au declarat că cetăţenii plătesc pentru gazul natural cu aproape 30 la sută mai mult decât ar trebui. Asta în condiţiile în care preţul de import din Rusia este în continuă scădere, iar ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani.

Potrivit experţilor, suma pe care consumatorii o achită în plus către Moldovagaz se majorează în medie cu 85 de milioane de lei lunar.

Precizăm că Platforma Demnitate şi Adevăr a venit cu o propunere privind necesitatea micşorării tarifelor la gaze încă în august 2017.

Potrivit formaţiunii,  guvernarea  a creat şi exploatează multiple scheme economice obscure de jefuire permanentă a cetăţeanului, amână ajustarea legală a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, obligând populaţia şi agenţii economici să achite nejustificat zeci de milioane de dolari, ca mai apoi, doar în scop electoral, să se opereze modificări insignifiante ale tarifelor.