VIDEO

Postul a devenit un lux: Preţurile pentru unele produse alimentare au crescut ca pe drojdii

Postul a devenit un lux: Preţurile pentru unele produse alimentare au crescut ca pe drojdii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 19.02.2018 20:09
A început Postul Paştelui şi o dată cu asta preţurile pentru unele produse alimentare au crescut ca pe drojdii. În această perioadă, un kilogram de ciuperci a ajuns să coste mai mult decât un kilogram de carne de pui. Unii cumpărători spun că alimentele de post au devenit un lux pentru ei.

Cei mai mulţi vânzătorii afirmă însă că nu au umblat la preţuri pentru că şi aşa nu prea au clienţi, iar alţii au refuzată să facă declaraţii pentru presă. 

La Piaţa Centrală din capitală, un kilogram de ciuperci ajunge să coste şi 45 de lei, roşiile sunt vândute cu 25 - 48 de lei, iar varza de Pekin poate fi cumpărată cu 23 - 26 de lei.

Preţul unui kilogram de fasole variază între 25 şi 40 de lei, iar orezul şi hrişca pot fi cumpărate cu cel mult 18 şi, respectiv, 12 lei.

Cei mai mulţi vânzători neagă însă că au majorat preţurile, iar comercianţii de ciuperci au refuzat să discute cu echipa noastră de filmare.

Postul Paştelui este cel mai lung şi mai sever post din timpul anului, durează şapte săptămâni şi se va încheia în acest an pe 8 aprilie, când creştinii ortodocşi vor sărbători Învierea Domnului. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI