Republica Moldova, în topul ţărilor cu cele mai mici preţuri la internet de mare viteză

Republica Moldova, în topul ţărilor cu cele mai mici preţuri la internet de mare viteză
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.02.2018 15:11
Republica Moldova are printre cele mai mici tarife din lume la serviciile de internet de mare viteză, potrivit unui clasament întocmit de firma de cercetare de piaţă Point Topic.

Ţara noastră ocupă locul 6 din 81 de state ale lumii în funcţie de tarifele medii calculate pentru fiecare piaţă, fiind depăşită la acest capitol doar de Venezuela, Rusia, România, Israel şi Japonia.

În funcţie de preţurile mediane, Moldova coboară un loc în clasament, până pe poziţia a şaptea. 

Un al treilea indicator, ce surprinde cele mai mici tarife de conectare, plasează ţara noastră pe loculul 16 în ierarhia globală. Tariful „entry level” nu ţine însă seama de limitele de viteză impuse de operatori, de preţul cerut pentru anumite intervale orare şi nici de viteza actuală oferită sau de cât de des întâlnit este tariful în piaţa analizată.

Revenind la tarifele medii, Qatar este statul cu cel mai scump internet de mare viteză, urmat de Emiratele Arabe Unite, Bolivia, Oman şi Bahrain.

SUA se află în jumătatea de jos a clasamentului, ocupând locul 48 după preţurile medii plătite de populaţie, fiind încadrată de Egipt (47) şi Grecia (49). 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI